Over mij

Wie is Elles Kuper-Houtman

In 1984 ben ik in aanraking gekomen met klassiek en jazz ballet. Ik was zo gepassioneerd bezig met dans en beweging en voelde wat het met mijn lichaam en geest deed dat ik van dans, mijn passie, mijn beroep heb gemaakt.

Ik heb 20 jaar full time professioneel gedanst. Ik heb gewerkt in TV producties, in theaters, op bedrijfsfeesten en evenementen. Op cruise schepen en voor het Lido in Parijs de wereldtour gedaan. Ik heb 10 jaar in het buitenland  gewoond en gewerkt en was constant bezig met het vinden van mijzelf en mijn doel.

Deels had ik het gevonden doordat ik voelde dat het bewegen en stretchen mij goed deed en dat ik daardoor een constant geluksgevoel had. Jaren later viel het kwartje toen ik begon met yoga en dat geluksgevoel weer terugkwam alleen nog vele malen heviger. Het reizen naar verre oorden had ik ingewisseld voor het reizen naar binnen, en dat gaf mij heel veel rust en voldoening.

Ik besloot in 2012 de opleiding Yoga docent te volgen en naar een Ashram in India te gaan. Ik verbleef in Rishikesh, de “yoga stad” der yoga steden. De hele dag bezig zijn met yoga en de filosofie achter yoga gaf mij een intens gevoel van vrijheid en geluk wat ik graag aan iedereen wilde overdragen. Deze droom werd werkelijk toen ik gelijk daarna les begon te geven en zag hoe mensen veranderden en rustiger werden. Meer in balans en beter geaard.

Yoga heeft mij geholpen om meer vanuit mijn bron te leven, om krachtiger in het leven te staan en om meer voor mezelf op te komen. Yoga heeft mij inzichten gegeven die ik als “tools” kan gebruiken in het dagelijks leven. Ook een mooi cadeau van yoga is dat het mijn intuïtie versterkt.

Ik gun het iedereen om deze tools en versterkte intuïtie te voelen en te kunnen gebruiken. Vooral omdat ik als geen ander weet hoe het voelt om ver van jezelf te zoeken naar iets wat dichterbij is dan je zou verwachten: GELUK.